Verksamheten drivs av

Maria & Cecilia Kallander

Startades i gemensam regi hösten 2010.

Vi har tillstånd från länstyrelsen för att driva vår verksamhet enligt §16

F-skatt och företagsförsäkring finns

Hästarna har alltid betytt mycket för oss båda två, idag är det en del av vår livsstil! Körningen och möjligheterna att använda hästarna i arbete på gården på olika sätt är en stor drivkraft. 

Maria har haft häst sedan barnsben, började som många andra med en  ponny. Körintresset kom lite senare tilsammans med travaren Linda. En häst som var inkörd men inte tävlad i trav. På 80-talet kom nordsvensken Lukas in i bilden, en häst som betytt väldigt mycket för Maria. En häst med ett hjärta av guld. Lukas följde med under många år, tävlades i både ridning och körning, han blev 27 år.

Maria har tävlat i olika grenar inom körningen  bl.a. i brukskörning, där hon även startat i SM med Lukas.

Gick kuskutbildningen på Kvinnersta 08-09

Sitter ofta och syr på något i vår läderverkstad, lagar och tillverkar ny hästutrustning,, duktig hantverkare med en konstnärlig touch.

Cecilia har sedan barndomen haft stort djurintresse. Morfar Anders hade nordsvenskar på gården Jahle. Fick som liten hänga med fastrarna Ewa & AnnSofie och rida på Ewa´s welshmountainponny Viktor. Cecilia gick djurvårdarlinjen på gymnasiet, kom till  Wången, gick "40 veckors" körinstruktörs-utbildning, jobbade sedan där som instruktör under ca sju år. Skaffade första hästen ganska sent, fina nordsvenske valacken Pil som köptes under "wångentiden". Lina blev nästa häst att köpa och på den vägen är det idag, Lina har idag fått tretton föl och fick föreningens stora avelspris 2017!  Godkänd körprovsdomare. 

År 2021, fick Gimli  höjt till värdebokstav A för sina avkommor!