Stjärnorps Brukshästar

Hästföretaget med körning & brukshästar i fokus

Företaget

Drivs av Maria & Cecilia Kallander

Startades i gemensam regi hösten 2010.

Drivs som ett enkelt bolag.

Vi har tillstånd från länstyrelsen för att driva vår verksamhet enligt §16

Vi har F-skatt och redovisar moms

Vi har företagsförsäkring

Hästarna har alltid betytt mycket för oss båda två, idag är det en livsstil!

Körningen och möjligheterna att använda hästarna i arbete på olika sätt är en stor drivkraft, vilja att ge andra möjligheten att uppleva glädjen i att köra häst är en annan.

Maria har haft häst sedan barnsben, började som många andra med en ponny. Körintresset kom lite senare tilsammans med travaren Linda. En häst som var inkörd men inte tävlad i trav. På 80-talet kom nordsvensken Lukas in i bilden, en häst som betytt väldigt mycket för Maria. En häst med ett hjärta av guld. Lukas följde med under många år, tävlades i både ridning och körning, han blev 27 år.

Maria har tävlat i olika grenar inom körningen bl.a. i brukskörning, där hon även startat i SM med Lukas.

Gick kuskutbildningen på Kvinnersta 08-09

Sitter ofta och syr på något i vår läderverkstad, lagar och tillverkar ny hästutrustning,, duktig hantverkare med en konstnärlig touch.

Jobbar som lokalvårdare på Cloetta

Cecilia har sedan barndomen haft stort djurintresse. Morfar Anders hade nordsvenskar på gården Jahle. Fick som liten hänga med fastrarna Ewa & AnnSofie och rida på Ewa´s welshmountainponny Viktor. Cecilia gick djurvårdarlinjen på gymnasiet, kom till Wången, gick "40 veckors" körinstruktörs-utbildning, jobbade sedan där som instruktör under ca sju år. Skaffade första hästen ganska sent, fina nordsvenske valacken Pil som köptes under "wångentiden". Lina blev nästa häst att köpa och på den vägen är det idag, Lina har idag fått tretton föl och fick föreningens stora avelspris 2017! Godkänd körprovsdomare, dömer körprov på sommarpremieringar och även hingstarnas bruksprov, ardenner, nordsvensk och russ, sedan några år.

Jobbar på Vreta utbildningscentrums hästinriktning

Copyright 2015 Stjärnorps Brukshästar